Friday, August 3, 2012

Test buat kuih ketayap

hari sabtu hari tu tetiba terajinlak...tengok ada kelapa dlampeti ais...buatkan inti kelapa...senang jerr masukkan kelapa, air, gula melaka dan garan kedalam kuali. Biarkan hingga masak.
Inti bl
oleh tahan lama. simpan dalam peti ais..Macam2 kuih boleh buat dengan inti ni...

Salah satunya ialah kuih ketayap ni....Ni 1st buat ketayap...kulit dia Umi buat tanpa telur..

Bahan2 unutk kulit
1 cawan tepung gandum
1 cawan air
sedikit air pandan.
sedikit pewarna hijau
sedikit garam.
1/2 cawan santan

cara2
Satukan semua bahan dan kacau hingga sebati pastu tapis.
Masak meggunakan pan.
Masukkan inti dan gulung..

Dan inilah hasilnya...walaupun rupa tak seberapa..tapi rasa alhamdulillah...

No comments:

Post a Comment