Saturday, March 17, 2012

Duk fikir hari nak masak apa lak....nmpak sardin..Ok la masak sardin je la..lagi pun dah lama tak makan sardin. Tapi sayur pulak....tengok dlm peti ada sayur bakchoi. kalau masak sayur ni tambah ngan udang dan sotong sedap juga.


BakChoi Goreng udang sotong

Bahan-bahan
Bakchoi
Udang
Sotong ( potong bulat)
Bawang putih
Bawang merah
Bawang besar
cili merah
buah tomato
cili giling
sos tiram

Cara
1.Tumis bawang putih dan bawang merah hingga naik bau
2.Masukkan bawang besar. kacau seketika
3.Masukkan cili giling dan sos tiram. Kacau hingga cili giling masak.
4.Masukkan udang dan sotong. Kacau lagi. Tambahkan garam dan gula secukup rasa.
5.Masukkan sayur, cili merah dan buah tomato.
6.Agak2 sayur dah masak tutupkan api dan bolehlah dihidang.

No comments:

Post a Comment